Never a dull moment

Blog

Wie maakt ons los!

Wie maakt ons los!

Aanstaande zondag 21 juni staan we met onze overtrekken en Slotermeer en Osdorp hoodies op (S)Maakboulevard. Kom ook langs bij onze kraam aan de Sloterplas voor onze speciale aanbiedingen.

 

 

Lees meer
Parool met 'Slapen onder de Amstel'

Parool met 'Slapen onder de Amstel'

De dekbedovertrekken werden in april opgemerkt door het Parool. De 24-ste verscheen er een artikel en interview waar we op lieten tekenen dat het produceren van een dekbedovertrek in een paar weken te realiseren zou moeten zijn. Intussen weten we beter, zijn we een merkregistratie verder, hebben we een webwinkel geïmplementeerd, opslagruimte gevonden en is er een scheepslading van de Amsterdam Centrum dekbedovertrek verscheept en verkrijgbaar.

 

Lees meer
Small, Large, Extra Large

Small, Large, Extra Large

De dekbedovertrekken komen in drie maten en zijn te bestellen in een 1 persoon, 2 persoons of Lits-Jumeaux versie. Controleer en meet je huidige dekbedovertrek op voor de juiste maat.

Locodomo overtrekset maten
1 Persoons: 140 x 220 cm
2 Persoons: 220 x 220 cm
Lits-jumeaux: 240 x 220 cm

Lees meer
Zo zijn ze verpakt

Zo zijn ze verpakt

Het Locodomo dekbedovertrek komt in een heldere en duidelijke verpakking. De inhoud van de verpakking is nog mooier,  een dekbedovertrek inclusief twee ongelijke kussenslopen met een afbeelding van jouw favoriete stad.

Lees meer
Locodomo teamwork

Locodomo teamwork

Om het idee van een goed idee en mooi plaatje naar een echt katoenen produkt te brengen werd via Facebook en E-mail het netwerk ingeschakeld. Er kwamen diverse links, tips en advies binnen. Eén van de personen die ons van het begin heeft bijgestaan is Martine Zwijnenberg. Martine is oprichter van het DIY tassenlabel 'make bags not war' maar is van huis uit textieltechnicus. Ze gaf aan geïnspireerd te raken door het Locodomo concept en wilde daar graag aan meewerken.

Door haar kennis weten wij nu het verschil tussen katoen en polyester, ringspingaren en rotorgaren, een platbinding en een satijnbinding. Martine heeft Locodomo vrijwel vanaf de oprichting bijgestaan met kennis en handen en we hopen nog vele jaren met veel plezier samen te werken!

 

Lees meer
Primeur! De eerste monster in huis

Primeur! De eerste monster in huis

Medio augustus werden de eerste monsters bezorgd. De verpakking zag er goed en veelbelovend uit. Voorzichtig werd de eerste dekbedovertrek uitgepakt, gevoeld, geroken, kritisch bekeken en... positief beoordeeld. Niets stond ons meer in de weg om de produktie van de dekbedovertrekset Amsterdam Centrum in gang te zetten.

Lees meer
Handle with care

Handle with care

Wasvoorschriften, wie leest ze niet. Ook onze dekbedovertrekken zijn er van voorzien en als je ze opvolgt gaat je overtrek langer en kleurrijker mee. Wel zo duurzaam en goed voor je portemonnee.

Lees meer
Van Facebookhit naar makers avontuur

Van Facebookhit naar makers avontuur

Goede ideeën ontstaan meestal niet van zelf. Dat is ook het geval met de ontstaangeschiedenis van de dekbedovertreksets van Locodomo. Wat ooit begon als een post op Facebook is uitgemond in een mooi ontwerp, produktie en makers avontuur.

Sinds 10 april 2013
De wens gedaan via een facebook post van Nice Nieuw-Wester Hélène de Bruine voor een Nice Nieuw-West dekbedovertrek is het startpunt van de ontwikkeling voor de Locodomo dekbedovertrekken. Stadsdeel West bewoonster Barbara reageert en vult nog aan met de opmerking ‘hoezen met stadsdeelkaart’. Iwan Daniels van Baba Anousch Ontwerpers en founder van de blog Nice Nieuw-West vind het idee prachtig maar reageerde met de opmerking dat hij eerst nog een ander klusje af moet zien te krijgen.

Eerste visual
Toch liet het idee niet los en werd er dezelfde dag in een uurtje een visual van de Stadsdeel Nieuw-West versie gemaakt. Eenmaal geplaatst op de facebook van Nice Nieuw-West werd deze visual met een groot aantal likes een leuke facebookhit.

Acht stadsdelen
Al snel kwamen er opmerkingen van binnen de ring van Amsterdam dat er nog meer stadsdelen waren. Maar liefst acht. Alle registers gingen open om voor elk stadsdeel een versie te maken en één voor één te publiceren via facebook. In korte tijd was de XXX Stadsdelen collectie een feit en inmiddels via deze site te reserveren of te bestellen.

Lees meer