Van Facebookhit naar makers avontuur

Van Facebookhit naar makers avontuur

Goede ideeën ontstaan meestal niet van zelf. Dat is ook het geval met de ontstaangeschiedenis van de dekbedovertreksets van Locodomo. Wat ooit begon als een post op Facebook is uitgemond in een mooi ontwerp, produktie en makers avontuur.

Sinds 10 april 2013
De wens gedaan via een facebook post van Nice Nieuw-Wester Hélène de Bruine voor een Nice Nieuw-West dekbedovertrek is het startpunt van de ontwikkeling voor de Locodomo dekbedovertrekken. Stadsdeel West bewoonster Barbara reageert en vult nog aan met de opmerking ‘hoezen met stadsdeelkaart’. Iwan Daniels van Baba Anousch Ontwerpers en founder van de blog Nice Nieuw-West vind het idee prachtig maar reageerde met de opmerking dat hij eerst nog een ander klusje af moet zien te krijgen.

Eerste visual
Toch liet het idee niet los en werd er dezelfde dag in een uurtje een visual van de Stadsdeel Nieuw-West versie gemaakt. Eenmaal geplaatst op de facebook van Nice Nieuw-West werd deze visual met een groot aantal likes een leuke facebookhit.

Acht stadsdelen
Al snel kwamen er opmerkingen van binnen de ring van Amsterdam dat er nog meer stadsdelen waren. Maar liefst acht. Alle registers gingen open om voor elk stadsdeel een versie te maken en één voor één te publiceren via facebook. In korte tijd was de XXX Stadsdelen collectie een feit en inmiddels via deze site te reserveren of te bestellen.